Romania cere UE o derogare de la legislatia de mediu pentru firme penalizate cu 21 milioane euro

Postat la 20 iulie 2010 15 afişări

Expertii dau dovada de prudenta si considera ca au nevoie de timp pentru a se distanta si a putea explica temperaturile ridicate din primele sase luni ale lui 2010, considerate cele mai ridicate temperaturi inregistrate pe planeta pana in prezent, comenteaza AFP.

"In urma cu doua saptamani, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului si Departamentul pentru Afaceri Europene au prezentat in sedinta de Guvern un memorandum pentru suspendarea sanctiunii, pentru ca este prima data cand aceasta legislatie se aplica in Romania. Va urma si o corespondenta cu CE, intrucat pentru unele companii nivelul penalizarii inseamna chiar si dublul cifrei de afaceri, si poate avea si impact social", au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), urmatoarele companii trebuie sa plateasca penalizari pentru 213.147 de certificate pe care nu le-au returnat in termenul legal: Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), TMK - Resita, EGGER Romania, Fabrica de Caramizi Vaslui, Prefab Construct, Rafinaria Steaua Romana, Teraplast GP, Donalam, Zaharul Oradea, Ceramus, Forever Pipe, Monsanto Romania, CERAM Material Construct.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ecologie,
UE,
legislatie,
penalizare,
firme,
mediu
/actualitate/afaceri/romania-cere-ue-o-derogare-de-la-legislatia-de-mediu-pentru-firme-penalizate-cu-21-milioane-euro-6628636
6628636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.