Doru Lionachescu: Decizia BNR de reducere a dobanzii vine prea tarziu.

Postat la 08 ianuarie 2010 44 afişări

Desi laudabila, recenta decizie a Bancii Nationale de a reduce - in sfarsit!- dobanda de politica monetara cu o jumatate de procent nu raspunde nevoii dramatice de relansare a activitatii economice.

Contractia economica certa a ultimelor 14-15 luni ar fi impus un gest de politica monetara mult mai curajos si mai adaptat realitatilor momentului. Speranta mea la inceput de an era de a vedea o reducere viguroasa a costului de referinta al creditului pana la cel mult 4%. O asemenea miscare din partea autoritatii monetare ar fi facut in sfarsit comunitatea oamenilor de afaceri sa vada in BNR un aliat loial in amorsarea doritei relansari a cresterii economice.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
BNR,
dobanda,
Doru Lionachescu
/actualitate/afaceri/doru-lionachescu-decizia-bnr-de-reducere-a-dobanzii-vine-prea-tarziu-5289814
5289814
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.