Chiriile din mallurile bucurestene, peste cele din Madrid, Milano sau Amsterdam

Postat la 18 noiembrie 2010 20 afişări

O piata a extremelor. Asa poate fi descris segmentul de retail al afacerilor imobiliare bucurestene.

"In ceea ce priveste chiriile lunare in centrele comerciale moderne, acestea pot ajunge la 469 de euro pe metru patrat in Londra, dar pot fi chiar mai mici decat cele din Bucuresti in orase precum Madrid (57 de euro/mp/luna), Milano (46 de euro/mp/luna) sau Amsterdam (54 de euro/mp/luna)", spun reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Colliers International. Ei pun acest fenomen pe seama ofertei locale aflata inca la un nivel scazut, "respectiv pe numarul inca mic de centre comerciale (in suprafata inchiriabila) la mia de locuitori, in comparatie cu media capitalelor europene si absenta unei zone reale de high street care sa ofere retailerilor posibilitatea de a se extinde si in aceasta forma", conform declaratiei pentru gandul a Ramonei Marusac, Senior Associate al Colliers International.

In fapt, realitatea este ceva mai nuan¬tata. Piata centrelor comerciale din Capitala se imparte in unitati in care clientii se inghesuie, chiar si pe vreme de criza, si in cele care se lupta pentru supravietuire.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
chirii,
preturi,
mall,
retail
/actualitate/afaceri/chiriile-din-mallurile-bucurestene-peste-cele-din-madrid-milano-sau-amsterdam-7725976
7725976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.