Batalia cu cancerul la san - ce inovatii au gasit companiile farmaceutice

Postat la 14 octombrie 2010 52 afişări

Cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer la femei, incidenta sa fiind in crestere. In fiecare an sunt diagnosticate peste 250.000 de cazuri noi in Europa si aproximativ 175.000 in Statele Unite ale Americii, cu o rata anuala de deces de aproximativ 165.000 de paciente in Europa si 44.000 in Statele Unite ale Americii.

Anual, in intreaga lume, mai mult de 700.000 de femei mor din cauza acestei boli si se estimeaza ca 8-9% din femei vor dezvolta cancer de san pe parcursul vietii.

Compania farmaceutica elvetiana Roche a anuntat in cadrul celei de-a 35-a editii a Congresului Societatii Europene de Oncologie Medicala (ESMO), care se desfasoara in aceste zile la Milano, noi date referitoare la o noua molecula destinata tratamentului cancerului de san HER2-pozitiv.

Hal Barron, M.D., Head of Global Development si Chief Medical Officer al Roche a declarat ca noile date din studiile clinice prezentate la ESMO demonstreaza ca noua molecula pentru cancerul de san HER2-pozitiv poate imbunatati tratamentul femeilor ce sufera de aceasta forma de cancer.

Datele preliminare pozitive din studiile clinice au demonstrat eficacitatea acestei noi molecule comparativ cu standardul actual de terapie, precum si profilul de siguranta mai bun al acesteia.

Chimioterapia si radioterapia au reprezentat mult timp principalele arme ale pacientilor si medicilor in lupta impotriva cancerului, insa acestea pot afecta negativ organismul datorita reactiilor adverse. Chimioterapia actioneaza nediferentiat, atat asupra celulelor maligne, cat si asupra celor normale. In prezent sunt disponibile noi terapii, cu mecanisme de actiune inovatoare. Aceste medicamente actioneaza tintit asupra celulelor canceroase. Noile medicamente pot oferi beneficii semnificative pacientilor, protejand in acelasi timp restul organismului de efectele adverse, uneori devastatoare, asociate tratamentelor standard.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
inovatii,
medicamente,
Roche,
cancer la san
/actualitate/afaceri/batalia-cu-cancerul-la-san-ce-inovatii-au-gasit-companiile-farmaceutice-7477234
7477234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.