80=170 - Parchetul ICCJ: Roberta Anastase si Sever Voinescu nu vor fi urmariti penal pentru votul de la Legea pensiilor

Postat la 19 iulie 2011 20 afişări

Parchetul instantei supreme a dispus neinceperea urmaririi penale fata de presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si secretarul Camerei, Sever Voinescu Cotoi, apreciind ca nu a fost comisa o fapta prevazuta de legea penala sub aspectul lipsei cvorumului la sedinta pe Legea pensiilor.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 12 iulie 2011, neinceperea urmaririi penale fata de: Roberta Alma Anastase - deputat, presedinte al Camerei Deputatilor din cadrul Parlamentului Romaniei, Sever Voinescu Cotoi - deputat, secretar al Camerei Deputatilor din cadrul Parlamentului Romaniei, sub aspectul infractiunilor de abuz in serviciu in forma calificata, fals intelectual, uz de fals si fals in declaratii, respectiv complicitate la aceste infractiuni. "La data de 28 septembrie 2010 s-a inregistrat la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului ICCJ plangerea formulata de Grupul Parlamentar al Aliantei Politice PSD+PC din Camera Deputatilor in legatura cu desfasurarea, la data de 15 septembrie 2010, in Camera Deputatilor, a votului la Legea sistemului unitar de pensii. De asemenea, au fost formulate plangeri, cu acelasi continut de catre Fundatia pentru Apararea Cetatenilor pentru abuzurile statului si de catre patru persoane fizice (conexate conform dispozitiilor art.33-34 din Codul de procedura penala.)", explica Parchetul ICCJ, intr-un comunicat remis, luni, agentiei MEDIAFAX. Cei doi au fost acuzati de frauda la votul legii pensiilor din Camera Deputatilor cand cei doi au numarat 170 de voturi "pentru", desi in sala de sedinte actul normativ primise doar 80 de voturi favorabile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
anastase,
frauda,
legea pensiilor
/actualitate/80-170-parchetul-iccj-roberta-anastase-si-sever-voinescu-nu-vor-fi-urmariti-penal-pentru-votul-de-la-legea-pensiilor-8505685
8505685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.