Vladimir Putin: Atacul chimic din Siria a fost o înscenare a SUA

Postat la 11 aprilie 2017 459 afişări

Vladimir Putin susţine că deţine informaţii potrivit cărora Statele Unite pregătesc un atac cu rachetă în Siria şi plănuiesc să arunce în responsabilitatea regimului Assad mai multe atacuri chimice asupra poporului sirian. Preşedintele Rusiei spune că Moscova a primit informaţii potrivit cărora SUA pregătesc atacuri în suburbiile sudice ale Damascului.

Vladimir Putin: Atacul chimic din Siria a fost o înscenare a SUA

Putin a avertizat şi statele din Vest, arătând că nu va tolera critici în raport cu rolul Rusiei în Siria, în contextul în care statele G7 i-au atras atenţia în legătură cu susţinerea arătată regimului lui Bashar al-Assad, informează express.co.uk.

Întrebat dacă se aşteaptă la mai multe atacuri cu rachetă ale SUA în Siria, liderul rus a răspuns: „Avem informaţii că provocări similare sunt pregătite în alte părţi din Siria, inclusiv în suburbiile sudice ale Damascului, acolo unde plănuiesc lansarea de substanţe, iar apoi să dea vina pe autorităţile siriene invocând folosirea armelor chimice". Putin nu a oferit, însă, niciun fel de dovadă care să susţină aceste afirmaţii, dar a menţionat că spera că adversităţile se vor domoli. Vladimir Putin a mai spus şi că raidurile aeriene ale americanilor în Siria i-au amintit de armele de distrugere în masă care au urmat invaziei Irakului din 2003.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.