Vezi aici care sunt singurele doua judete din Romania care au avut crestere economica in timp ce tot restul tarii era in recesiune

Postat la 15 iulie 2011 10 afişări

In 2009 si 2010 economia romaneasca s-a prabusit, mai intai cu 7,1% din PIB apoi cu 1,3% din PIB. Desi taierea salariilor s-au deprecierea lor din cauza inflatiei precum si somajul au afectat toate judetele din Romania, statistic, nu toata tara a fost in recesiune. In perioada 2009 - 2010 judetele Arges si Cluj au fost singurele din Romania care au avut crestere economica, respectiv apreciere reala a PIB, in ambii ani in care economia nationala s-a prabusit, conform datelor Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).

Astfel, in timp ce in 2009 economia nationala a scazut cu 7,1% din PIB, cea a judetului Arges a crescut cu 3,9% din PIB-ul local iar cea a Clujului cu 0,5%. In 2010, cand economia nationala a scazut cu 1,3% din PIB, cea judeteana a Argesului a crescut cu 4,6% din PIB-ul local iar a Clujului cu 1,5%.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Comisiei Nationale de Prognoza,
PIB,
judete
/actualitate/vezi-aici-care-sunt-singurele-doua-judete-din-romania-care-au-avut-crestere-economica-in-timp-ce-tot-restul-tarii-era-in-recesiune-8498754
8498754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.