EXCLUSIV. ANAF recunoaşte! Cum PLĂTEŞTI mai PUŢIN pentru unele ALIMENTE

Postat la 07 mai 2024 55 afişări

EXCLUSIV. ANAF recunoaşte! Cum PLĂTEŞTI mai PUŢIN pentru unele ALIMENTE

Legile fiscale sunt atât de încurcate în ţara noastră încât prăjitura a ajuns să fie taxată diferit de ANAF. Şi nu o spunem noi. O spune însăşi agenţia care recunoaşte că pentru dulciuri se plăteşte fie 9% TVA, fie 19%, în funcţie de locul unde se consumă. Dacă pentru cofetării şi restaurante lucrurile sunt cât de cât mai clare, cei care merg cu food-truck-uri la festivaluri simt că joacă la loterie.

Prăjitura, taxată diferit de ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală transmite într-un răspuns pentru Mediaflux că prăjiturile servite în cofetărie sau restaurant au un TVA de 9%, în timp ce dulciurile luate la pachet au un TVA de 19%.

Mai exact, produsele servite în cadrul cofetariilor/ restaurantelor, care au zahăr adaugat în sensul art.439 alin.(4) din Codul fiscal, al căror continut total de zahăr este de minimum 10 g/100 g produs, se va aplica cota redusă de TVA de 9%.

Pentru produsele luate la pachet, care au zahăr adăugat în sensul art.439 alin.(4) din Codul fiscal, al căror continut total de zahăr este de minimum 10 g/100 g produs, se va aplica cota standard de TVA de 19%, spune ANAF.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alimente,
anaf,
exclusiv,
recunoastere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.