UE are un „Plan B” dacă Ungaria se opune ajutorului de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina

Autor: Raul Peterlin Postat la 10 noiembrie 2023 52 afişări

Uniunea Europeană va fi capabilă să ocolească orice veto ungar şi să acorde Ucrainei un ajutorul de 50 de miliarde de euro, au declarat oficiali din cadrul uniunii, potrivit Reuters.

UE are un „Plan B” dacă Ungaria se opune ajutorului de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina

În cadrul uniunii a fost propusă extinderea sprijinului bugetar pentru a ajuta Ucraina să plătească salariile şi să facă faţă altor cheltuieli, în timp ce conflictul se prelungeşte, iar cele 27 de state membre ale UE urmează să voteze pachetul de măsuri la summitul din 14-15 decembrie de la Bruxelles.

În cazul în care Budapesta îşi exercită dreptul de veto, doi oficiali UE au declarat că blocul are o modalitate de a-l ocoli, cerând fiecăruia dintre celelalte guverne ale UE să stabilească propriul pachet de ajutor cu Kievul.

Pachetele bilaterale ar ajunge la suma de 50 de miliarde de euro.

„Ungaria îşi încearcă prea mult norocul. Am prefera să îi avem la bord, dar vine un moment în care oamenii se satură ca Budapesta să îi ţină pe toţi ostatici. Soluţia de avarie este solicitantă, dar o avem dacă este nevoie”, a spus un oficial UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutor,
ucraina,
ungaria

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.