Tragedia din Connecticut: au şi apărut teoriile conspiraţiei (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 decembrie 2012 43 afişări

Încă un masacru petrecut la o şcoală, după cele de la Columbine sau Virginia Tech - 20 de copii şi 6 aduţi au murit, vineri, la şcoala primară Sandy Hook din oraşul Newtown, Connecticut, în urma unui atac cu armă executat de un tânăr de 20 de ani care ulterior s-a sinucis.

Potrivit presei americane, poliţia care a studiat cazul n-a ajuns la nicio concluzie privind motivele sângerosului atac sau despre felul cum şi-a ales victimele. Fratele lui a declarat poliţiei că Adam suferea de o "tulburare de personalitate" şi că era autist, în timp ce vecinii l-au descris ca pe un tip "ciudat" ori "foarte inteligent, dar cam retras".

Vineri dimineaţă, Adam Lanza, care locuia cu mama lui, Nancy Lanza, a împuşcat-o mai întâi pe ea, apoi s-a dus la şcoala Sandy Hook, folosind maşina ei şi având asupra sa cel puţin trei arme de foc, între care o puşcă, toate cumpărate legal. A intrat în şcoală şi a deschis focul asupra a două clase de elevi. Şase adulţi şi 18 copii au murit pe loc, iar încă doi copii au murit ulterior la spital. Lanza a fost găsit şi el mort într-una dintre sălile de clasă, verdictul poliţiei fiind sinuciderea. Nu e clară încă legătura dintre Nancy Lanza şi faptul că fiul ei s-a dus la şcoală - unele articole de presă au informat că ea era profesoară acolo, altele doar că ar fi avut la un moment dat o slujbă la Sandy Hook.

Imediat după atac, preşedintele Barack Obama a ţinut un discurs televizat în care a deplâns actul de violenţă gratuită comis asupra copiilor şi a promis "măsuri relevante" de limitare a dreptului de posesie a armelor - un subiect care revine în actualitate cu fiecare nouă tragedie provocată în America de câte un dezaxat posesor de armă. Nu mai departe de luna iulie, James Eagan Holmes, 24 de ani, a împuşcat 12 oameni şi a rănit 58 într-un cimena din Colorado, după ce şi-a procurat legal armele din magazin. În 2007, Seung-Hui Cho, pe atunci în vârstă de 23 de ani, a omorât 32 de oameni şi a rănit 17 la Universitatea Politehnică din Virginia, folosind tot arme pe care le-a cumpărat legal. Până acum însă, dreptul de posesie a armelor a rămas sfânt în SUA, graţie susţinerii constante din partea Partidului Republican.

Din păcate, astfel de tragedii au nu doar un impact asupra politicienilor care vor să schimbe sau să nu schimbe legi, ci şi asupra teoreticienilor conspiraţiei care adulmecă o nouă ocazie de a ieşi în faţă. Alex Jones, de la site-ul Infowars, un cunoscut promotor al teoriilor conspiraţiei, nu s-a sfiit să apară imediat cu explicaţia bizară că regimul lui Barack Obama n-a fost străin de producerea unui astfel de atentat imediat după alegerile din SUA, ca să aibă un pretext de a impune rapid interzicerea portului de armă, înainte ca ONU să ceară oficial, la anul, generalizarea interdicţiei portului de armă pentru populaţia civilă. "Guvernul vrea ca oamenii să nu aibă cu ce se apăra, să rămână neajutoraţi în faţa agresiunii lui", a tunat Jones. Dovada? Evident, niciuna; singura "probă" pentru Jones a fost să se uite la televizor şi să-şi dea cu părerea că Obama doar se preface că plânge pentru copiii ucişi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
masacru,
scoala,
copii,
Sandy Hook,
arme,
Adam Lanza,
Obama
/actualitate/tragedia-din-connecticut-au-si-aparut-teoriile-conspiratiei-video-10394375
10394375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.