Top 21 parcuri eoliene: Turbine de peste 2,5 miliarde de euro se învârt în România

Postat la 06 decembrie 2012 41 afişări

La începutul lunii decembrie, 21 de mari parcuri eoliene funcţionau în România sau erau într-o perioadă de probe, valoarea totală a investiţiilor fiind de peste 2,5 miliarde de euro, după cum arată cele mai recente date publicate de Transelectrica.

România are acum cel mai mare parc eolian din Europa şi este catalogată de mari firme de audit, aşa cum este cazul Ernst&Young, ca fiind raiul est-european pentru energia "verde". Ieri de exemplu, în anumite intervale orare, energia eoliană avea o pondere mai mare în producţia totală de electricitate decât centrala de la Cernavodă, care funcţiona cu un singur reactor nuclear, sau decât toate hidrocentralele aflate în funcţiune.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
parcuri eoliene,
turbine,
productie
/actualitate/top-21-parcuri-eoliene-turbine-de-peste-2-5-miliarde-de-euro-se-invart-in-romania-10374266
10374266
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.