Tineri manageri de top 2018: Dumitriţa Luncanu, coproprietar, marketing manager, Maia Outdoor

Autor: Andra Stroe Postat la 31 iulie 2018 95 afişări

Tineri manageri de top 2018: Dumitriţa Luncanu, coproprietar, marketing manager, Maia Outdoor

Ca manager de marketing, coproprietar şi, „cum îmi place mie să-mi spun, creator de oportunităţi, rolul meu în companie este de a identifica noi produse, de a crea noi tipuri de servicii. Cu alte cuvinte, scopul meu este de a creşte afacerea şi a o diversifica”.

Cu o investiţie iniţială de 100.000 de euro, antreprenorii Dumitriţa Luncanu şi soţul său, Vlad Luncanu, din Piatra Neamţ, au înfiinţat afacerea în 2013, ca magazin online de echipamente sportive. Echipa Maia Outdoor are în prezent şase persoane. „Liantul acestei echipe îl reprezintă faptul că împărtăşim acelaşi tip de pasiuni precum clienţii noştri, astfel chiar putem să le oferim sfaturi pertinente. Suntem cu toţii implicaţi în toate evenimentele organizate şi susţinute de Maia Outdoor indiferent de anotimp, loc sau intensitate.”

Absolventă a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi de studii postuniversitare în cadrul aceleiaşi instituţii, Dumitriţa Luncanu povesteşte că încă de la terminarea facultăţii a fost foarte hotărâtă să-şi construiască o carieră în marketing. „Din 2013 am învăţat pas cu pas ce înseamnă să fii manager, să încerci să găseşti soluţii, să dezvolţi produse, să te autodepăşeşti, fiindcă managementul în businessul propriu este cel mai frumos, dar şi cel mai presant, ţinând cont că de acest lucru şi de strategiile realizate de tine ţine însăşi viaţa ta profesională şi personală, dar şi cea a angajaţilor.”

Întrebată despre cea mai mare reuşită, antreprenoarea spune că până acum a făcut, la fiecare final de an, un bilanţ care a dat cu plus: „Numărăm mai mulţi clienţi, mai multe produse vândute, mai mulţi angajaţi, mai mare expunere şi implicit o dezvoltare naturală, organică a afacerii. Fiecare creştere a businessului înseamnă o victorie mare pentru o companie autohtonă pornită în urmă cu cinci ani de la zero într-o piaţă în care marii jucători străini făceau cărţile.” 


38 de ani  

coproprietar, marketing manager  

Maia Outdoor

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.