Tăriceanu, despre BNR: O uşoară inflaţie, benefică; Japonia s-a luptat să pună economia pe inflaţie

Postat la 09 ianuarie 2018 203 afişări

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că ”o uşoară inflaţie” de 1,5-2% este benefică pentru creşterea economică, afirmând că nu vede niciun motiv de îngrijorare cu privire la creşterea dobânzii decisă de BNR.

Tăriceanu, despre BNR: O uşoară inflaţie, benefică; Japonia s-a luptat să pună economia pe inflaţie

”Japonia s-a luptat ani de zile să pună economia pe inflaţie. O uşoară inflaţie de 1,5-2% este benefică pentru creşterea economică. Nu cred că suntem într-un pericol de a avea o rată a inflaţiei care să depăşească media europeană şi care să afecteze funcţionarea economiei până la urmă, şi numai funcţionarea economiei, ci şi afectarea veniturilor personale”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, solicitat să comenteze evaluarea făcută de BNR şi decizia de a majora rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,00 la sută pe an de la 1,75 la sută pe an.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.