Sustinut de unii, hulit de altii – peste 85% dintre romanii nu au incredere in noul cod al muncii

Postat la 29 martie 2011 15 afişări

Chiar daca mediul de afaceri asteapta momentul in care pachetul de modificari la codul muncii va fi adoptat, angajatii se tem ca nu le va aduce decat rau. Aproape noua din 10 romani nu au incredere in noul cod al muncii.

Peste 65% dintre angajatii romani considera ca schimbarea vine doar in sprijinul angajatorilor si se asteapta la abuzuri din partea companiilor, potrivit unui sondaj recent realizat de bestJobs. Mai mult decat atat, 19% nu sustin necesitatea modificarilor codului muncii, aprobate de Executiv, afirmand ca "nu era necesar sa se aduca modificari".

Doar circa 15% dintre respondenti sunt mai optimisti si sunt de parere ca noile reglementari vor crea un echilibru pe piata muncii. Acestia au incredere ca noile prevederi vor facilita crearea de locuri de munca si vor flexibiliza procesul de angajare.

Surprinzator, si reprezentantii companiilor sunt de aceeasi parere cu candidatii BestJobs. Peste 70% dintre acestia au declarat ca nu vad avantajele reexaminarii codului muncii. Numai un sfert dintre angajtori sustin demersul.

Sondajul BestJobs.ro a fost efectuat la nivel national, in perioada 17-28 martie 2011, pe un esantion de 2.439 de utilizatori. Dintre acestia, peste 40% au varsta cuprinsa intre 25-35 de ani si aproximativ 70% sunt persoane cu studii postuniversitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
codul muncii,
afaceri
/actualitate/sustinut-de-unii-hulit-de-altii-peste-85-dintre-romanii-nu-au-incredere-in-noul-cod-al-muncii-8108145
8108145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.