Succes! Două fetiţe românce, candidate pentru titlul „Cel mai deştept copil din Canada”

Postat la 23 noiembrie 2018 93 afişări

Două fetiţe românce participă la cel mai urmărit concurs televizat din Canada, “Canada’s Smartest Person”.

Succes! Două fetiţe românce, candidate pentru titlul „Cel mai deştept copil din Canada”

La prima ediţie organizată pentru copii, din cei 12 concurenţi, doi provin din familii de români, informează gazetaromaneasca.com.

 

Este vorba despre Alexia Sabău, din Calgary, şi Sandra Nitchi, din Montreal. Cei 12 concurenţi au fost selectaţi în urma unei competiţii naţionale, la care au participat 1.000 de copii talentaţi de pe întreg teritoriul Canadei.

 

“Sunt copii remarcabili, cu care multor adulţi le-ar fi dificil să-şi măsoare puterile”, după cum spune realizatorul show-ului televizat. Concursul a început săptămâna aceasta, urmând să se deruleze pe parcursul a şase săptămâni.

 

În cele 6 episoade, concurenţii vor fi supuşi unor teste dificile pregătite de specialişti, prin care vor fi provocaţi să iasă din zona lor de confort şi să îşi folosească întregul potenţial, pentru a ajunge la cele mai bune soluţii. Candidaţii au vârste cuprinse între 9 şi 12 ani şi vor fi testaţi la 6 categorii de inteligenţă: logico-matematică, socială, kinestezică, muzicală, verbal-lingvistică şi spaţio-vizuală. Concursul îşi propune să redefinească ce înseamnă, de fapt, să fii deştept şi se bazează pe Teoria Inteligenţelor Multiple.

 

Alexia Sabău este fetiţa unor români stabiliţi de 4 ani la Calgary, dar de 16 ani în Canada. Fetiţa a ajuns vedetă după ce s-a calificat la concursul televizat “Canada’s Smartest Person Junior”. Are 12 ani şi este singurul concurent din provincia Alberta care a reuşit să treacă de toate selecţiile.

 

Cea de-a două fetiţă cu rădăcini în România – Sandra Nitchi, este singura reprezentantă din Montreal. Mama ei este tot din Cluj, la fel ca părinţii Alexiei. La numai 11 ani, Sandra scrie deja prima ei carte, este foarte bună şi la matematică, este pasionată de pian, cântă la chitară, compune melodii, programează jocuri video şi are ambiţii uriaşe. Vrea să exploreze spaţiul cosmic, să lucreze în ingineria aerospaţială, sau să devină politician, poate chiar prim-ministru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
canada,
fetite,
romance,
copil,
succes

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.