Şoferii trebuie să fie atenţi la modificările făcute la Codul Rutier. Săptămâna viitoare intră în vigoare noi sancţiuni

Postat la 19 februarie 2022 262 afişări

Şoferii trebuie să fie atenţi la modificările făcute la Codul Rutier. Săptămâna viitoare intră în vigoare noi sancţiuni

Codul Rutier a fost modificat, printr-o ordonanţă care a intrat în vigoare la sfârşitul lunii ianuarie, însă mai multe schimbări care îi vizează pe şoferi, pentru creşterea siguranţei în trafic, se aplică de săptămâna viitoare.

Ordonanţă Guvernului nr 1./2022 a adus o serie de modificări Codului rutier, în vigoare de la 31 ianuarie, cu scopul de face circulaţia rutieră să fie mai sigură, implicit ca numărul accidentelor rutiere să scadă. Astfel, s-au înăsprit sancţiunile pentru încălcarea legislaţiei rutiere, dar au fost incluse şi noi prevederi. Printre altele, va putea fi sancţionat condusul agresiv, iar mersul pe banda de urgenţă a autostrăzilor va fi amendat mai drastic, printre altele. În timp ce unele modificările sunt aplicabile din 31 ianuarie, cele mai multe vor intra în vigoare după 30 zile de la publicarea în Monitorul Oficial (28 ianuarie), respectiv din 27 februarie, conform unei sinteze realizate de publicaţia avocatnet.ro.

În Ordonanţa Guvernului nr. 1/2022 sunt incluse prevederile în vigoare, dar şi cele care se vor aplica de duminica viitoare, 27 februarie – respectiv dispoziţiile art. I pct. 10-12, 14-21, 25, 28 şi 35-38 ale actului normativ.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rutier,
intrare,
modificari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.