Semne rele pentru economie: În februarie, investiţiile străine au scăzut, iar datoria externă a crescut

Postat la 13 aprilie 2018 62 afişări

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 794 de milioane de euro comparativ cu 820 de milioane de euro în perioada ianuarie-februarie 2017, iar datoria externă a crescut cu 1,55 miliarde de euro, informează Banca Naţională a României (BNR) într-un comunicat transmis vineri.

Semne rele pentru economie: În februarie, investiţiile străine au scăzut, iar datoria externă a crescut

La investiţii, participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 592 de milioane de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 202 de milioane de euro.

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 172 de milioane de euro, comparativ cu 72 de milioane de euro în perioada ianuarie-februarie 2017; în structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 434 de milioane de euro, balanţa serviciilor şi balanţa veniturilor secundare au înregistrat excedente mai mici cu 6 milioane de euro, respectiv cu 2 milioane euro, iar balanţa veniturilor primare a înregistrat un excedent de 170 de milioane de euro, comparativ cu un deficit de 172 de milioane de euro.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.