Schimbări majore la impozite în ţara cu cei mai mulţi români. Decizia Guvernului

Postat la 25 septembrie 2019 44 afişări

O reducere de impozit pentru italienii care fac plăţile cu cardul bancar şi o loterie a bonurilor fiscale sunt proiectele la care lucrează Guvernul de la Roma pentru a combate evaziunea fiscală ridicată.

Schimbări majore la impozite în ţara cu cei mai mulţi români. Decizia Guvernului

Premierul italian, Giuseppe Conte a dezvăluit marţi la New York aceste planuri, fără a oferi foarte multe detalii.

"Sunt din ce în ce mai convins că problema centrală a sistemului nostru economic este frauda fiscală şi că dacă această problemă nu este abordată în mod serios, riscă să crească presiunea fiscală", a spus Conte, potrivit Agerpres.

Şeful guvernului format din Partidul Democrat şi Mişcarea 5 Stele a mai anunţat că vrea să încheie "un pact cu toţi italienii cinstiţi", prin care să le ceară să accepte "o măsură nouă, inovativă" dar care la final ar urma să se traducă printr-o veste bună: "vom plăti, cu toţii, impozite mai mici", a precizat Conte.

Planul, aflat încă în stadiu de analiză, şi care ar urma să fie prezentat în săptămânile următoare, ar putea să se concretizeze printr-o reducere fiscală pentru italienii care plătesc cu cardul bancar, începând de la o anumită valoare anuală a plăţilor.

Presa italiană menţionează de asemenea o posibilă "loterie a bonurilor fiscale" care ar permite oricărui consumator care păstrează chitanţele să participe la o tragere la sorţi cu posibilitatea de a câştiga bani sau bonusuri fiscale, scrie incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
impozite,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.