Romgaz preia oficial termocentrala Iernut după patru ani de intenţii

Autor: Roxana Petrescu Postat la 22 ianuarie 2013 189 afişări

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a preluat oficial termocentrala Iernut de la Electrocentrale Bucureşti după aproape patru ani de când compania şi-a anunţat această intenţie.

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a preluat oficial termocentrala Iernut de la Electrocentrale Bucureşti după aproape patru ani de când compania şi-a anunţat această intenţie. "Împreună cu Iernut, Romgaz va prelua şi elementele aflate în strânsă interdependenţă cu aceasta: salariaţi, contracte, active circulante. Transferul dreptului de proprietate asupra Iernut se realizează în scopul stingerii datoriei pe care Electrocentrale Bucureşti o are faţă de Romgaz", au precizat reprezentanţii Consiliului Concurenţei care şi-au dat avizul pentru această preluare. Potrivit acestora, cota de piaţă a centralei de la Iernut în producţia de energie electrică la nivel naţional nu este mai mare de 5%. Practic, în acest moment Romgaz a devenit şi producător de energie electrică după modelul deja implementat anul trecut de Petrom.

Stiri non-stop pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Romgaz,
termocentrala Iernut
/actualitate/romgaz-preia-oficial-termocentrala-iernut-dupa-patru-ani-de-intentii-10515499
10515499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.