Romania in Wikileaks. Basescu: Nu ma faceti sa dau drumul la aceste dosare in public

Postat la 28 martie 2011 20 afişări

"Geoana si alti PSD-isti s-au plans ca dosarul Nastase este politic. Basescu ar fi replicat taios: «Nu ma faceti sa dau drumul la aceste dosare in public - fiecare dintre plangerile penale impotriva lui Nastase sunt de la oameni din partidul vostru, nu al meu»", se arata intr-o telegrama a misiunii diplomatice a SUA in Romania din 2009, clasificata Confidential. Subiectul telegramei: "O furtuna perfecta: coruptia, statul de drept si reforma justitiei se afla in prim-plan in Romania".

"Pe 17 februarie, presedintele Basescu a convocat de urgenta «a Justice Summit» la Palatul Cotroceni pentru a aproba un plan de actiuni care sa trateze reformele din sectorul justitiei. Intalnirea i-a adus impreuna pe ministrul Justitiei Predoiu, procurorul general Kovesi, seful DNA Morar, seful ANI Macovei, presedintele Senatului Mircea Geoana, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase, presedintele comisiei juridice Daniel Buda, presedintele CSM Virgil Andreies si vicepresedintele CSM Bogdan Licu".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wikileaks,
basescu,
dosare,
telegrame,
sua
/actualitate/romania-in-wikileaks-basescu-nu-ma-faceti-sa-dau-drumul-la-aceste-dosare-in-public-8103386
8103386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.