Romania expirata are nevoie de 40 mld. euro ca sa nu ramana fara curent, caldura si drumuri

Postat la 17 februarie 2010 7 afişări

Infrastructura Romaniei, in care nu s-a investit aproape nimic timp de 20 de ani, incepe sa cedeze. Stirile zilnice despre accidente sunt deja monotone. Cand nu avem vreun eveniment pe caile ferate, in marile orase crapa conducte sau pica curentul.

O mare parte din sistemul energetic a implinit 30 de ani si are nevoie urgenta de 20 de miliarde de euro. Sistemele de termoficare sunt la pamant. De exemplu, in Pitesti pierderile in retea au ajuns la 70%. In Bucuresti, la ritmul actual de lucru, RADET va termina modernizarea in 20 de ani. La Transporturi, e nevoie de alte 7,5 miliarde de euro. 70% din reteaua de drumuri nationale, ce insumeaza 15.600 de kilometri, necesita reparatii. 5.148 de kilometri, adica 38% din reteaua feroviara, trebuia demult sa intre in reparatii capitale. La primavara, vin inundatiile. Dar, autoritatile nu spun ca Romania are nevoie sa bage doar in reabilitarea digurilor vechi 5 miliarde de euro pana in 2030.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-expirata-are-nevoie-de-40-mld-euro-ca-sa-nu-ramana-fara-curent-caldura-si-drumuri-5535851
5535851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.