Revista presei economice din Romania

Postat la 24 mai 2010 14 afişări

Cine, unde si de ce mai angajeaza, cel mai nou caz de milionar la bursa si ce va pierde statul roman din majorarea de capital a Petrom – in ziarele de luni.

In ciuda crizei, unul din trei angajatori reclama lipsa de oameni in pozitiile-cheie din companie, iar 36% dintre patroni angajeaza, a constatat Gandul, enumerand posturile care se cauta si nivelul de salarii. In timp ce toate universitatile finantate din bani publici vor fi obligate sa inlocuiasca modelul alegerii sefilor de rectorate si facultati cu sistemul corporatist ce presupune numirea prin concurs a rectorilor si decanilor, privatii vor beneficia de statut special.

A doua etapa a programului destinat tinerilor intreprinzatori va incepe la 15 iunie, iar pentru cele mai bune proiecte sunt pusi la bataie 5,6 milioane de lei, scrie Evenimentul Zilei. Ziarul publica si un reportaj despre situatia mai multor drumuri si autostrazi din tara, unde lucrarile - unele peste termenul de predare - se desfasoara greoi sau sunt chiar inghetate, din cauza neplatii.

Romania Libera se concentreaza pe scaderea cu 7% a SIF-urilor la Bursa, incercand sa explice ratiunile acestei evolutii. Tot aici, despre un proiect al Primariei Capitalei de a-i obliga pe proprietarii terenurilor virane din Bucuresti sa le salubrizeze si sa le acopere cu gazon, marind astfel suprafata verde din Bucuresti, sub amenintarea unor sanctiuni intre 3.000 si 5.000 de lei.

Agentia pentru Resurse Minerale a primit oferte de la 31 de companii pentru concesionarea a 30 de noi campuri petrolifere, informeaza Adevarul: ExxonMobil, Repsol, Lukoil, Petrom si Rompetrol sunt interesate de explorarea platoului continental, in timp ce Chevron, Total si MOL vor perimetre terestre. In schimb, la majorarea de capital a Petrom, statul roman va pierde actiuni, fiindca nu are cele 120 de milioane de euro necesare pentru a-si pastra participatia.

Cel putin zece masini cu preturi mai mari de 150.000 de euro sunt scoase la vanzare de dealeri din Capitala pe site-urile specializate in vanzarea de masini second-hand, desi multe dintre aceste autoturisme figureaza ca avand zero km la bord, remarca Ziarul Financiar. Acelasi ziar scrie ca un fost secretar de stat in Ministerul Economiei a devenit milionar din bursa, castigand 4 milioane de euro din vanzarea unor actiuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
petrom,
angajari,
bucuresti,
bursa
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6160451
6160451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.