Procurorul DIICOT care a luat mită 600 de lei şi un miel, trimis în judecată de DNA

Autor: Otilia Ciocan Postat la 14 noiembrie 2014 39 afişări

Procurorul Victor Grigoraş, de la DIICOT Tulcea, a fost trimis în judecată pentru că ar fi primit mită 600 de lei şi un miel de la administratorul unei firme care voia ca dosarul său să fie preluat de magistrat de la un alt parchet, dar şi pentru că ar fi cerut alţi bani, pentru un poliţist.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îl acuză pe Victor Grigoraş de două infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.

Anchetatorii arată în rechizitoriu că, în luna ianuarie, la solicitarea unui administrator de firmă, procurorul de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Tulcea a făcut "demersurile necesare în vederea găsirii unei căi de preluare, de la o altă unitate de parchet, a unui dosar penal în care persoana menţionată era parte".

În schimbul "ajutorului" acordat, în 18 aprilie, procurorul Victor Grigoraş a primit suma de 600 de lei, precum şi un miel, care a fost trimis unei persoane din anturajul procurorului, susţin anchetatorii.

"Pentru acelaşi ajutor şi de la aceeaşi persoană, la data de 28.04.2014, suspectul Grigoraş Victor a pretins o sumă de bani, pentru un agent de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea", conform unui comunicat de presă al DNA transmis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Tot în 28 aprilie, Grigoraş ar fi acceptat să primească 5.000 de lei de la Harba Omar, reprezentant al unor firme, suspect într-o cauză penală pe care magistratul o instrumenta, care i-a solicitat să intervină la conducerile Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila şi Ialomiţa, pentru ca cele două instituţii să soluţioneze favorabile solicitările de export formulate de societăţile respective.

În vederea confiscării speciale şi a garantării cheltuielilor judiciare, s-a instituit sechestru asigurator asupra unui imobil ce îi aparţine lui Victor Grigoraş şi asupra unei sume de bani aflată în contul inculpatului Harba Omar.

În acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DIICOT,
PROCUROR,
MIEL
/actualitate/procurorul-diicot-care-a-luat-mita-600-de-lei-si-un-miel-trimis-in-judecata-de-dna-13556946
13556946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.