Preţurile producţiei industriale au stagnat în luna ianuarie

Postat la 04 martie 2014 25 afişări

Preţurile producţiei industriale din România au stagnat în ianuarie faţă de ultima lună a anului trecut, pe piaţa internă înregistrându-se o scădere de 0,1%, iar pe cea externă un avans de 0,3%, potrivit datelor anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile producţiei industriale au stagnat în luna ianuarie

 Indicatorul analizat a înregistrat creşteri în industria bunurilor intermediare, cu 0,9%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 0,5%, şi industria bunurilor de uz curent, cu 0,3%. Scăderi de preţuri s-au constatat la produsele energetice (cu 1%) şi industria bunurilor de capital (0,1%).

"Faţă de luna ianuarie 2013, preţurile producţiei industriale au fost mai mici cu 1,1%, cu 0,1 puncte procentuale sub creşterea înregistrată pe piaţa internă şi cu 0,2 puncte procentuale peste evoluţia înregistrată pe piaţa externă", arată INS, într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/preturile-productiei-industriale-au-stagnat-in-luna-ianuarie-12191129
12191129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.