Premieră la Cluj-Napoca: Containere securizate cu 100 locuri pentru biciclete

Autor: Andreea Tobias Postat la 09 noiembrie 2020 62 afişări

Noi containere securizate cu 100 locuri pentru biciclete au fost date în folosinţă în Cluj-Napoca. Containerele au câte 3 camere de supraveghere video, sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS şi iluminat tip LED cu senzor crepuscular.

Premieră la Cluj-Napoca: Containere securizate cu 100 locuri pentru biciclete

Dezvoltarea reţelei de piste de biciclete şi încurajarea utilizării mijloacelor de transport alternative la maşină reprezintă principalele motive pentru care Primăria Cluj-Napoca investeşte în amenajarea unor spaţii securizate în care cetăţenii sa îşi poată lăsa în siguranţă bicicletele.

Anul trecut, în urma demolării garajelor din cartierul Între Lacuri, au fost amenajate locuri de parcare pentru maşini, dar şi zone pentru parcări sigure pentru biciclete. Astfel, pe strada Tulcea la nr. 21, respectiv la nr. 29 există două astfel de spaţii unde sunt disponibile 100 locuri pentru parcarea bicicletelor.

Fiecare dintre cele două garaje are o capacitate de 50 locuri definite de rasteluri etajate, fiind amenajate pe o suprafaţă de 76 mp/garaj.

Pentru securitate au fost instalate câte 3 camere de supraveghere video, sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS şi iluminat tip LED cu senzor crepuscular.

Sistemul de alimentare cu energie electrică are la bază panouri solare fotovoltaice.

Valoarea investiţiei este de 233.527 lei fără TVA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
containere,
biciclete,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.