Sa vedeti atunci patimi!

Postat la 29 martie 2010 13 afişări

Privita ca o formalitate, respingerea in plenul Parlamentului a raportului de activitate al Televiziunii publice s-a blocat in lipsa de cvorum, care a blocat dezbaterea documentului si, implicit, votul.

  • DIPLOMATIE

    Netanyahu, amutit de Obama. Presedintele american, Barack Obama, a avut la Casa Alba doua runde succesive de discutii cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, dupa racirea relatiilor din cauza planului israelian de construire a unor noi locuinte pentru colonistii evrei in Ierusalimul de Est. Niciunul dintre cei doi lideri nu s-a adresat ulterior presei si nu a existat nici obisnuita sedinta foto. Inainte de intalnirea cu Obama, Netanyahu sfidase SUA, declarand ca, daca americanii sustin cererile ilogice si nerezonabile ale palestinienilor referitoare la inghetarea colonizarii, procesul de pace risca sa fie blocat timp de un an. Viziunile opuse ale celor doua tari in privinta politicii de colonizare au afectat, de altfel, vizita premierului israelian in

    SUA; administratia de la Washington a

    criticat neobisnuit de dur atitudinea Israelului in relatia cu palestinienii si procesul de pace.

  • REPUBLICA MOLDOVA

    Lupu face cu ochiul. Liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu, nu a exclus o posibila fuziune cu Partidul Comunistilor condus de Vladimir Voronin, dar a pus conditia ca PCRM sa fie reformat si sa devina o formatiune de orientare social-democrata. "Un partid comunist nereformat, in modul cum se prezinta astazi PCRM, nu este o varianta atragatoare pentru PDM", a declarat Lupu. Presedintele PCRM, Vladimir Voronin, sustinuse intr-o emisiune televizata ca Marian Lupu i-ar fi vorbit despre posibila fuziune a celor doua formatiuni inainte de a parasi PCRM. Marian Lupu a negat insa ca i-ar fi spus lui Vladimir Voronin ca "va ramane fidel partidului" si ca democratii ar putea vreodata sa fuzioneze cu comunistii.

  • UE

    Buzek spune lucruri trasnite. Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a declarat ca in viitor

    comisarii europeni ar trebui sa fie alesi direct, nu prin numirea lor de catre guvernele nationale. Buzek a declarat la Berlin ca este timpul pentru "parlamentarizarea" Comisiei Europene. Polonezul propune ca statele membre sa fie convinse sa isi plaseze candidatii la functia de comisar european pe listele alegerilor europene, unde ar putea

    ocupa primul loc.

  • FISCALITATE

    Forfetarul cel nou. Din semestrul al doilea, impozitul forfetar il va inlocui pe cel minim general, lista activitatilor pentru care se va aplica fiind aproape de finalizare. Conform Mediafax, pe lista cu activitatile potential generatoare de evaziune fiscala si deci care vor intra sub incidenta impozitului forfetar se numara hotelurile, barurile si restaurantele, activitatile de catering, toate transporturile terestre de calatori, inclusiv cele cu taxiul, organizarea de spectacole si gestionarea salilor de spectacol, spalatoriile si vulcanizarile, serviciile de reparatii marunte, saloanele de coafura, activitatile de pompe funebre. Agentiile de turism si centrele de fitness nu figureaza pe lista celor 28 de activitati luate in vizor de Finante.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
politica,
tvr,
psd,
parlament,
sassu,
srr,
catalin voicu,
psd,
/actualitate/politic/sa-vedeti-atunci-patimi-5780034
5780034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.