Banca Centrala Europeana a mentinut dobanda de politica monetara la 1,5%

Postat la 04 august 2011 15 afişări

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la 1,5%, conform cu asteptarile analistilor, dupa ce a majorat rata cheie in iulie pentru a doua oara in acest an.

Reactia euro si a obligatiunilor germane la anuntul BCE a fost limitata. Atentia pietelor financiare se indreapta spre conferinta de presa pe care presedintele bancii, Jean-Claude Trichet, o va sustine incepand de la 12:30 GMT (15:30 ora Romaniei). Presiunea va fi ridicata asupra lui Trichet pentru a clarifica daca BCE este pregatita sa reinceapa achizitia de obligatiuni ale guvernelor din zona euro sau sa ofere lichiditati mai mari bancilor, ca urmare a escaladarii crizei datoriilor din ultimele saptamani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bce,
dobanda,
politica monetara
/actualitate/politic/banca-centrala-europeana-a-mentinut-dobanda-de-politica-monetara-la-1-5-8569115
8569115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.