Parlamentul European cere aplicarea liberei circulaţii pentru lucrătorii români şi bulgari

Postat la 30 martie 2012 15 afişări

Deputaţii europeni le-au cerut joi statelor membre care continuă să restricţioneze accesul cetăţenilor români şi bulgari pe piaţa muncii să-şi revizuiască deciziile cât mai repede, potrivit unei rezoluţii adoptate prin vot liber, se arată într-un comunicat al PE.

Statele membre ale UE şi Comisia Europeană trebuie să facă mai mult pentru a asigura implementarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor europeni, potrivit rezoluţiei. Acestea includ dreptul de a-şi alege reşedinţa în alt stat membru, dreptul de fi ales si de a vota în alegerile pentru Parlamentul European şi în alegerile locale, tratament egal şi dreptul de a adresa petiţii Parlamentului European. Rezoluţia subliniază problemele care persistă în domenii cum ar fi libera circulaţie a tuturor cetăţenilor Uniunii Europene, recunoaşterea calificărilor profesionale în toate statele UE, accesul liber la informaţie, non-discriminarea, drepturi electorale şi libera circulaţie a documentelor privind statutul civil.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parlamentul-european-cere-aplicarea-liberei-circulatii-pentru-lucratorii-romani-si-bulgari-9453734
9453734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.