Organizaţiile filantropice din Grecia care îngrijesc copii abandonaţi sunt într-o situaţie precară

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 iulie 2015 60 afişări

Organizaţiile de caritate din Grecia care îngrijesc copii abandonaţi au ajuns într-o situaţie financiară precară în contextul crizei economico-financiare.

Kostas Giannopoulous, preşedintele celei mai mari organizaţii filantropice pentru copii din Grecia, a declarat că asociaţia sa a rămas fără bani din cauza crizei economice.

Centrele pentru copii abandonaţi ar putea fi închise întrucât firmele nu îşi mai permit să ofere sponsorizări, atrage atenţia Giannopoulous.

"Nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna acest lucru. De aceea, depunem eforturi pentru a convinge greci din străinătate să facă donaţii", explică Giannopoulous, citat de site-ul postului Sky News.

"Este devastator. Avem 380 de copii care aşteaptă să îi ajutăm să îşi continue vieţile, nu îi putem abandona a doua oară", explică el.

Giannopoulous a deţinut două companii IT de succes. A deschis asociaţia filantropică Zâmbetul unui Copil acum 20 de ani, după ce fiul lui a murit de cancer la vârsta de cinci ani. Asociaţia are 11 centre în Atena şi o linie telefonică de asistenţă permanentă. Mulţi părinţi din Grecia au fost nevoiţi să îşi abandoneze copiii pentru că nu îi mai puteau creşte.

Dificultăţi similare sunt şi la Maternitatea de stat Elena Venizelou din Atena. Aici sunt îngrijiţi copii abandonaţi de părinţi la naştere. După vârsta de şase luni, copiii sunt încredinţaţi serviciilor sociale sau asociaţiilor filantropice.

"Problemele s-au amplificat în ultima vreme. Multe femei nasc aici şi îşi abandonează copiii", confirmă Ilias Dalainas, directorul unităţii medicale.

Situaţia socială din Grecia s-a înrăutăţit în ultimele luni, în contextul în care Guvernul de la Atena nu a mai primit fonduri externe şi economia a intrat în incapacitate de plăţi. Veniturile s-au diminuat, iar băncile au fost închise trei săptămâni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
COPII,
CRIZĂ
/actualitate/organizatiile-filantropice-din-grecia-care-ingrijesc-copii-abandonati-sunt-intr-o-situatie-precara-14629247
14629247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.