Oprescu, despre proiectul staţiei de epurare Glina: Este o ambiţie, o provocare. Poluarea se va reduce

Postat la 22 noiembrie 2013 101 afişări

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că proiectul staţiei de la Glina este o ambiţie şi o provocare, prin construcţia incineratorului pentru nămolul rezultat din procesul de epurare a apelor uzate urmând să fie redusă poluarea pe râul Dâmboviţa, dar şi pe Dunăre şi Marea Neagră.

Oprescu, despre proiectul staţiei de epurare Glina: Este o ambiţie, o provocare. Poluarea se va reduce

 "Este o ambiţie şi o provocare, pentru că proiectul a început pentru prima fază în 1987, a continuat, s-a oprit, a fost reînceput, iar în urmă cu doi ani de zile a fost terminată prima etapă. Astfel a întărit şi încrederea Comisiei Europene, care a acordat cele peste 360 de milioane de euro. Cea mai mare staţie de epurare înseamnă mărirea de la 10 la 12 metri cubi pe secundă a epurării apelor uzate, poluare redusă atât pentru râul Dâmboviţa, cât şi pentru Dunăre şi Marea Neagră", a spus primarul general Sorin Oprescu, la conferinţa de lansare a proiectului privind finalizarea staţiei de epurare de la Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta).

Potrivit primarului general, în proiect intră executarea lucrărilor de extindere a Staţiei de Epurare a Apelor Uzate Glina, construcţia unui incinerator pentru nămolul rezultat din procesul de epurare a apelor uzate, precum şi "conexiunile", respectiv canalele de drenaj ale Capitalei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oprescu-despre-proiectul-statiei-de-epurare-glina-este-o-ambitie-o-provocare-poluarea-se-va-reduce-11715889
11715889
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.