Nou incendiu la reactorul 4 al centralei Fukushima. Personalul a fost evacuat

Postat la 16 martie 2011 48 afişări

Un nou incendiu a izbucnit miercuri la reactorul 4 al centralei nucleare Fukushima 1, acest lucru amplificand temerile legate de o posibila contaminare radioactiva, informeaza CNN. Personalul de la centrala nucleara Fukushima a fost evacuat miercuri, din cauza cresterii radioactivitatii in zona, au anuntat surse oficiale, precizand ca este vorba despre o masura temporara.

Muncitorii nu s-au putut apropia de reactor din cauza nivelului mare de radiatii si se cauta solutii pentru racirea acestuia.

Conform Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, nivelul de radiatii din zona centralei nucleare a crescut de aproximativ 167 de ori.

Situatia care s-a inrautatit a determinat autoritatile sa avertizeze locuitorii pe o raza de 30 de kilometri distanta fata de centrala nucleara sa stea in case.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incendiu,
reactor,
centrala nucleara,
Fukushima
/actualitate/nou-incendiu-la-reactorul-4-al-centralei-fukushima-personalul-a-fost-evacuat-8066459
8066459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.