Nokia şi-a redus semnificativ pierderile în primul trimestru, însă vânzările au scăzut cu 20%

Postat la 18 aprilie 2013 25 afişări

Veniturile Nokia au scăzut cu 20% în primul trimestru, la 5,85 miliarde euro, iar pierderile au coborât de la 928 milioane euro la 272 milioane euro, rezultatele companiei fiind sub estimările analiştilor, din cauza vânzărilor slabe de telefoane cu funcţii de bază.

Nokia şi-a redus semnificativ pierderile în primul trimestru, însă vânzările au scăzut cu 20%

 Acţiunile compainei finlandeze au scăzut joi la Helsinki cu până la 6,6%, potrivit Bloomberg.

Media estimărilor analiştilor indica vânzări de 6,52 miliarde euro pentru Nokia în primele trei luni ale anului, faţă de nivelul de 7,35 miliarde euro raportat pentru perioada corespunzătoare a anului trecut.

Vânzările smartphone-urilor Lumia, cu sistem de operare Microsoft Windows, au crescut la 5,6 milioane de unităţi, de la 4,4 milioane în ultimele trei luni ale anului trecut.

Cu toate acestea, Nokia se menţine la mare distanţă pe piaţă de Samsung Electronics şi Apple, care vând cumulat peste 100 milioane de smartphone-uri pe trimestru.

"Acţionăm strategic şi aducem inovaţii pe piaţă pentru a depăşi dificultăţile", a declarat într-un comunicat directorul general al Nokia, Stephen Elop.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nokia-si-a-redus-semnificativ-pierderile-in-primul-trimestru-insa-vanzarile-au-scazut-cu-20-10763610
10763610
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.