Noile Mercedes clasa A, disponibile în România din septembrie (GALERIE FOTO)

Postat la 05 iulie 2012 65 afişări

La nivel global, modelele Mercedes clasa A au fost bine primite încă de la lansarea iniţială din 1997, iar doua generaţie, lansată în 2005, a fost comercializată în peste un milion de exemplare. În acest an, al lansării noi generaţii, clasa A a continuat să fie un model popular: în primul trimestru, vânzările au crescut cu 17% comparativ cu anul precedent, graţie în special pieţelor europene - Germania, Marea Britanie, Italia şi Franţa.

Din septembrie, noua generaţie Mercedes clasa A va ajunge şi în showroom-urile din România, având ca atuuri motorizările cu puteri cuprinse între 80 kW (109 CP) şi 155 kW (211 CP), nivelul scăzut de poluare (emisii de doar 98 de grame de CO2 per kilometru parcurs) şi cel mai bun coeficient aerodinamic din segmentul compact - 0,27, conform prezentării oficiale comunicate de Mercedes-Benz România. Preţurile noii clase A încep de la 19.900 euro (fără TVA) pentru modelul A 180 BlueEFFICIENCY, în timp ce modelul cel mai scump este A 250 Sport - 30.525 euro (fără TVA), acesta din urmă fiind disponibil din ultimul trimestru al anului. Noua clasă A poate fi comandată la toate centrele autorizate Mercedes-Benz din ţară.

Noile Mercedes clasa A (GALERIE FOTO)

Cel mai accesibil model Mercedes-Benz este echipat standard cu dotări care includ sistemul cu radar Collision Prevention Assist, climatizare automată Thermatic, sistem audio cu radio, CD, MP3, slot USB, ecran cu diagonală de 14,7 cm şi conexiune bluetooth, geamuri acţionate electric faţă şi spate, sistem de aprindere automată a farurilor Headlamp Assisy şi volan multifuncţional cu 12 butoane. Toate motorizările oferă în standard funcţia ECO start/stop.

"Sunt convins că noua Clasă A va contribui decisiv la atingerea obiectivelor strategice de creştere ale Mercedes-Benz pentru anul 2020", a declarat Joachim Schmidt, membru al consiliului de conducere Mercedes-Benz Cars, responsabil de vânzări şi marketing.

Există trei linii de echipare, "Urban", "Style", "AMG Sport", precum şi trei pachete de design ("Night", "Exclusive" şi "AMG Exclusive") plus o gamă de dotări opţionale, între care dotări preluate de la modelele Mercedes-Benz din clasele superioare, precum Intelligent Light System (1.400 euro, fără TVA), scaunele faţă reglabile electric cu funcţie de memorie (de la 335 euro, fără TVA) sau bordul îmbrăcat în piele şi finisat manual (ca parte a pachetului Exclusive ce costă 1.850 euro, fără TVA).

Printre dotările opţionale destinate clientelei tinere figurează cele menite să întărească aspectul sportiv: centurile de siguranţă roşii Designo (300 euro fără TVA) sau instrumentar de bord argintiu cu ace roşii (oferite ca parte a liniilor de echipare Urban şi AMG Sports, precum şi în cadrul pachetelor Exclusive şi AMG Exclusive). De asemenea, "Drive Kit Plus for the iPhone" (580 euro fără TVA) va fi disponibil ca accesoriu de la sfârşitul acestui an şi se va putea comanda ca dotare opţională începând cu primul trimestru 2013. Kit-ul pentru iPhone include şi un software de la Garmin, cu informare în timp real asupra traficului, bazată pe datele din internet, căutare online a punctelor de interes (POI) şi afişare 3D a hărţilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noile-mercedes-clasa-a-disponibile-in-romania-din-septembrie-galerie-foto-9818254
9818254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.