Mubarak refuza sa predea puterea: "Nu ma voi supune presiunilor internationale, ci interesului Egiptului"

Autor: Razvan Muresan Postat la 10 februarie 2011 8 afişări

Presedintele Egiptului, Hosni Mubarak, a anuntat, in noaptea de joi spre vineri, ca doreste "binele egiptenilor" si, in ce priveste viitorul sau politic, va lasa poporul sa aleaga un nou lider la scrutinul din luna septembrie, mentionand ca nu se va supune presiunilor internationale care i-ar cere demisia.

"Va vorbesc din toata inima. Fiilor egiptului le spun ca sunt mandru de ei in lupta pentru o viata mai buna si pentru ca se gandesc la viitorul tarii. Sangele celor care au murit nu a fost degeaba. O sa tin minte toti oamenii care v-au gresit si ii voi pedepsi pe toti cei care au comis crime impotriva voastra", a declarat Mubarak.

Cat priveste viitorul sau politic, Mubarak a fost ferm: "Este important sa recunoastem ca am gresit si sa corectam la timp greselile. Ca presedinte va spun ca trebuie sa raspund cererilor voastre. Imi este rusine si nu voi accepta sa ascult orice interventie straina, indiferent de unde ar veni aceasta".

"Dragii mei fii si fiice, am mai spus si cu alta ocazie, ca nu voi candida la urmatoarele alegeri si ca voi fi satisfacut pentru ce am facut pentrut Egipt in anii in care am fost la putere. Toata puterea mea va fi transferata spre cel ales de popor in alegerile care vor fi protejate de corectitudine. Trebuie sa iesim din aceasta criza si trebuie sa ascultam de ceea ce au cerut cetatenii. In acelasi timp, trebuie sa respectam Constitutia si ne trebuie un cadrul legal pentru schimbarea puterii. Va prezint viziunea mea si va spun ca trebuie sa iesim din aceasta perioada dificila pe calea legala", a adaugat Mubarak.

"Niciodata nu ma voi supune presiunilor internationale pentru ca sunt un om demn, ci interesului Egiptului care este principala prioritate", a conchis liderul de la Cairo.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mubarak,
demisie,
egipt
/actualitate/mubarak-refuza-sa-predea-puterea-nu-ma-voi-supune-presiunilor-internationale-ci-interesului-egiptului-7974755
7974755
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.