Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, cere întărirea măsurilor de securitate împotriva terorismului

Postat la 21 august 2016 55 afişări

Thomas de Maiziere, ministrul de Interne al Germaniei, cere sporirea măsurilor de securitate pentru a preîntâmpina comiterea de noi atacuri teroriste, inclusiv prin instalarea de sisteme de recunoaştere facială în aeroporturi şi gări, scrie Reuters, citând cotidianul Bild am Sonntag.

Într-un interviu pentru cotidianul Bild am Sonntag, Thomas de Maiziere a declarat că este în favoarea instalării unor de sisteme de recunoaştere facială în aeroporturi şi gări, lucuru care ar ajuta la identificarea suspecţilor de terorism.

Oficialul german a mai spus că un sistem similar este deja testat în cazul bagajelor abandonate.

Alte state deja folosesc astfel de sisteme, dar germanii au fost în mod tradiţional sceptici la instalarea unor sisteme de supraveghere din cauza abuzurilor comise de poliţia secretă din Germania de Est şi de nazişti.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
TERORISM,
SECURITATE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.