Ministrul german de Finanţe: Zona euro ar rezista unei ieşiri a Greciei din uniunea monetară

Postat la 11 mai 2012 8 afişări

Zona euro ar rezista unei ieşiri a Greciei din uniunea monetară, a sugerat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, într-un interviu în presa germană, crescând presiunea asupra politicienilor eleni pentru formarea unui guvern, în cotextul opoziţiei puternice a populaţiei faţă de austeritate.

"Am învăţat mult în ultimii doi ani şi am dezvoltat mecanisme de protecţie. Riscurile contagiunii la alte state ale zonei euro au fost reduse, iar zona euro pe ansamblu a devenit mai rezistentă. Ideea că nu am putea reacţion rapid la ceva ce se întâmplă pe termen scurt este greşită. Vrem ca Grecia să rămână în zona euro. Dar trebuie să vrea asta şi să-şi accepte angajamentele. Nu putem forţa pe nimeni", a spus Schaeuble, într-un interviu pentru cotidianul Rheinische Post, preluat de Bloomberg. Liderul PASOK, Evangelos Venizelos, încearcă vineri să obţină sprijinul a suficiente formaţiuni politice pentru a forma un guvern de unitate naţională. Grecia se află în a cincea zi de impas postelectoral, după ce partidele clasate pe primele două locuri în alegeri nu au reuşit să formeze guvern în această săptămână, PASOK este al treilea în parlament după numărul de mandate.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
finante,
ministru,
grecia
/actualitate/ministrul-german-de-finante-zona-euro-ar-rezista-unei-iesiri-a-greciei-din-uniunea-monetara-9616449
9616449
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.