Ministerul Mediului propune CE proiecte de 3 miliarde euro pe gestionare deşeuri,calitatea aerului

Postat la 05 iulie 2019 77 afişări

Ministerul Mediului propune Comisiei Europene proiecte în valoare de peste 3 miliarde de euro, pentru perioada de programare 2021-2027, viitoarele investiţii vizând, în special, gestionarea deşeurilor, calitatea aerului şi biodiversitatea.

Ministerul Mediului propune CE proiecte de 3 miliarde euro pe gestionare deşeuri,calitatea aerului

„Programul investiţional din fonduri europene propus de către Ministerul Mediului, pentru perioada de finanţare 2021-2027, însumează aproximativ 3 miliarde de euro. (...) Viitoarele investiţii vizează, în special, sectorul gestionării deşeurilor, calitatea aerului şi biodiversitatea”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Mediului,

Potrivit sursei citate, România a propus partenerilor europeni un amplu program de investiţii ce vizează viitorul exerciţiu financiar: infrastructură de colectare separată, sisteme inteligente pentru implementarea principiului „plăteşte pentru cât arunci”, modernizarea infrastructurii de sortare a deşeurilor, investiţii în biodigestoare anaerobe pentru producţia de GNC (gaz natural comprimat), investiţii în autogunoiere care să funcţioneze cu GNC şi în sisteme de producere a combustibililor alternativi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deseuri,
mediu,
minister,
ministerul mediului

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.