Marea Britanie a înregistrat în 2013 cea mai puternică creştere economică din ultimii 6 ani

Postat la 28 ianuarie 2014 33 afişări

Economia Marii Britanii a crescut anul trecut cu 1,9%, cea mai puternică rată de expansiune din 2007, cu performanţe bune în toate sectoarele, cu excepţia construcţiilor.

Marea Britanie a înregistrat în 2013 cea mai puternică creştere economică din ultimii 6 ani

 În ultimul trimestru, Produsul Intern Brut al Marii Britanii a crescut cu 0,7% faţă de trimestrul al treilea, respectiv cu 2,8% faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior, cea mai bună evoluţie din primele trei luni ale lui 2008, potrivit Bloomberg.

Mai mult de jumătate din creşterea economică din trimestrul al patrulea a fost generată de sectorul serviciilor destinate companiilor şi de industria financiară.

Cu toate acestea, PIB-ul Marii Britanii din trimestrul al patrulea al anului trecut a fost cu 1,3% mai mic faţă de maximul atins înaintea recesiunii, în primul trimestru al anului 2008. Producţia din sectorul serviciilor, care reprezintă cea mai mare parte din economie, este însă cu 1,3% peste vârful din perioada premergătoare crizei, în timp ce producţia, industria prelucrătoare şi construcţiile sunt în medie cu 10% mai jos.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marea-britanie-a-inregistrat-in-2013-cea-mai-puternica-crestere-economica-din-ultimii-6-ani-11979641
11979641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.