Joe Biden spune că naţiunile arabe „sunt pregătite să recunoască pe deplin Israelul”

Autor: Petru Mazilu Postat la 29 martie 2024 20 afişări

Preşedintele american Joe Biden susţine că naţiunile arabe „sunt pregătite să recunoască pe deplin Israelul” pentru prima dată. În schimb, părţile implicate în conflictul din Gaza trebuie să se aşeze la masa negocierilor şi să discute despre varianta cu două state, israeliean şi palestinian.

Preşedintele Joe Biden a făcut dezvăluirile joi, în timpul unui eveniment de strângere de fonduri de la New York.

Biden a spus că Arabia Saudită şi alte ţări arabe sunt „pregătite să recunoască pe deplin Israelul” şi a vorbit despre planul post Gaza, inclusiv soluţia cu două state.

„Nu voi intra în detalii acum. Dar uite, am lucrat cu saudiţii şi cu toate celelalte ţări arabe, inclusiv Egipt, Iordania şi Qatar. Ei sunt pregătiţi să recunoască pe deplin Israelul, să recunoască pe deplin Israelul pentru prima dată. Dar trebuie să existe un plan post-Gaza şi trebuie să existe o soluţie cu două state, nu trebuie să aibă loc astăzi, dar trebuie să existe o progresie şi cred că putem face asta ”, le-a spus Biden jurnaliştilor prezenţi la eveniment, potrivit CNN.

Statele arabe s-au oferit să recunoască Israelul în 2002 în schimbul unui stat palestinian în Cisiordania şi Gaza. Noul stat ar trebui să aibă capitala în Ierusalimul de Est. Israelul a respins propunerea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biden,
israel,
arabi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.