Italianul Mario Draghi preia conducerea BCE în plină criză a uniunii monetare europene

Postat la 31 octombrie 2011 10 afişări

Guvernatorul Băncii Italiei, Mario Draghi, va prelua, marţi, funcţia de preşedinte al BCE de la francezul Jean-Claude Trichet şi va deveni al doilea cel mai puternic şef de bancă centrală din lume, urmând să fie aruncat chiar din prima zi în lupta dură împotriva crizei, potrivit Bloomberg.

Draghi va deveni, astfel, "paznicul-şef" al euro şi al economiei formate din 17 ţări europene, victimă a crizei datoriilor suverane pe care politicienii fac eforturi să o rezolve. Ca preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), acesta va fi al doilea cel mai puternic şef de bancă centrală din lume, după Ben Bernanke, şeful Rezervei Federale a SUA (Fed), şi un personaj cheie în planurile de a restabili încrederea investitorilor în zona euro.

"Va fi un botez de foc pentru Draghi. Este greu să fii preşedinte al BCE în orice situaţie, dar mai ales în timpul unei crize majore", a spus Nick Kounis, şef al diviziei de cercetare macro la ABN Amro Amsterdam.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mario Draghi,
conducere,
BCE,
criză
/actualitate/italianul-mario-draghi-preia-conducerea-bce-in-plina-criza-a-uniunii-monetare-europene-8921578
8921578
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.