Impresionanta afacere a unei familii din Oradea. Aceasta reuşeşte să facă afaceri de 157 mil. euro într-un domeniu dominat de marile reţele străine

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 18 mai 2023 403 afişări

Impresionanta afacere a unei familii din Oradea. Aceasta reuşeşte să facă afaceri de 157 mil. euro într-un domeniu dominat de marile reţele străine

Familia Tulvan din Oradea a ajuns la afaceri de 157 mil. euro cu traderul de combustibili Votrom

Traderul de combustibili Votrom, controlat de familia Tulvan din Oradea, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 774,2 mil. lei (157 mil. euro), în creştere cu 15,7% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 668,8 mil. lei (135,9 mil. euro), potrivit informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor. Votrom a realizat în 2022 un profit net de 17,5 mil. lei (3,5 mil. euro), mai mult cu 8% faţă de anul anterior, când traderul orădean de combustibili a obţinut un câştig net de aproximativ 16,2 mil. lei (3,3 mil. euro), potrivit datelor publice. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 45 de angajaţi.

Compania are contracte încheiate cu furnizori de produse petroliere precum Mol România, OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, Orlen, Lotos sau Nis Petrol, potrivit unor informaţii anterioare. Printre produsele comercializate de Votrom se află motorina, benzina, păcura, combustibilul termic lichid, combustibilul lichid uşor, AdBlue şi bitumul.

Votrom oferă şi servicii de transport, depozitare a combustibilului şi construirea de benzinării mobile. Compania Votrom a fost înfiinţată în anul 2004 la Oradea şi este controlată de Valentin şi Olimpia-Maria Tulvan.

În România sunt peste 2.100 de benzinării, conform celor mai recente date. Patru mari companii petroliere (Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL România) acoperă între 80 şi 90% din volume şi peste 75% din numărul de benzinării active pe plan local, comerţul cu carburanţi fiind una dintre cele mai concentrate pieţe din România. Potrivit informaţiilor disponibile, în acest moment mai sunt active pe plan local circa 500-600 de staţii care nu sunt afiliate unui brand.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Familia Tulvan,
Oradea,
combustibili,
Votrom

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.