Îi va sacrifica Ungaria pe cei îndatoraţi în valută pentru a-i ajuta pe exportatori?

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 14 ianuarie 2013 16 afişări

Ungaria, prin ministrul economiei Gyorgy Matolcsy, creditat de presa ungară cu cele mai mari şase de a prelua funcţia de guvernator al băncii centrale, a surprins pieţele cu comentarii care aparent sugerează că el va fi adeptul unui forint slab. Moneda ungară s-a depreciat ulterior cu „o viteză înfricoşătoare“, scrie The Wall Street Journal.

Ungaria, prin ministrul economiei Gyorgy Matolcsy, creditat de presa ungară cu cele mai mari şase de a prelua funcţia de guvernator al băncii centrale, a surprins pieţele cu comentarii care aparent sugerează că el va fi adeptul unui forint slab. Moneda ungară s-a depreciat ulterior cu "o viteză înfricoşătoare", scrie The Wall Street Journal. Matolcsy a declarat că menţinerea unui forint puternic în perioada 2002-2010, când la putere erau socialiştii - principala formaţiune de opoziţie faţă de actualul partid de guver­nământ Fidesz, a fost o greşeală.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ii-va-sacrifica-ungaria-pe-cei-indatorati-in-valuta-pentru-a-i-ajuta-pe-exportatori-10461767
10461767
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.