Guvernul aprobă semnarea unui protocol de colaborare între Agenţia pentru Romi şi Primăria Milano

Autor: Alexandru Moise Postat la 22 iulie 2015 40 afişări

Protocolul de colaborare dintre Agenţia Naţională pentru Romi şi Primăria Milano, document care prevede sprijinirea incluziunii cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome aflaţi în Italia, a fost aprobat, miercuri, în şedinţa Executivului.

Protocolul are în vedere implementarea unui proiect-pilot destinat consolidării incluziunii sociale a cetăţenilor români de etnie romă care locuiesc în campusurile sau taberele autorizate sau tolerate din raza oraşului Milano. Proiectul va avea o abordare integrată, având în vedere legăturile şi modul în care se influenţează domeniile esenţiale în viaţa comunităţii: ocuparea forţei de muncă, educaţie, locuire, sănătate, dezvoltare comunitară, combaterea discriminării şi se va derula în parteneriat cu autorităţile locale din Milano.

"În cadrul proiectului-pilot vor fi avute în vedere următoarele etape: cunoaşterea şi evaluarea comunităţilor/taberelor autorizate şi neautorizate în care trăiesc cetăţenii români aparţinând minorităţii rome, aflaţi în situaţie de mobilitate intra-UE, prin documentare, cercetare de teren; identificarea nevoilor pe care le au aceste persoane şi a potenţialilor lideri ai comunităţii; organizarea de întâlniri cu reprezentanţii comunităţii sau taberelor de romi, inventarierea problemelor şi identificarea posibilelor soluţii, formarea unui Grup local de lucru constituit din lideri ai romilor şi reprezentanţi ai instituţiilor şi ong-urilor locale; organizarea de întâlniri tematice ale reprezentanţilor instituţiilor şi organizaţiilor locale şi/sau regionale, organizarea de sesiuni de informare şi formare; elaborarea de propuneri privind sprijinul pentru integrarea cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome în societatea italiană. În acest scop vor fi facilitate parteneriate între grupul de lucru (asociaţie a romilor) şi ong-uri, alte instituţii, în scopul dezvoltării unor proiecte de incluziune socială (educaţie, piaţa muncii, locuire, sănătate, dezvoltare comunitară)", se precizează într-un comunicat emis de Biroul de presă al Guvernului.

Protocolul de colaborare va fi valabil pe o perioadă de un an, cu posibilitatea de a fi prelungit şi va intra în vigoare la data semnării de către ambele părţi, respectiv Agenţia Naţională pentru Romi şi Primăria Milano, prin Asesoratul pentru Siguranţă, Coeziune Socială, Poliţie Locală, Protecţie Civilă şi Voluntariat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
PROTOCOL,
MILANO
/actualitate/guvernul-aproba-semnarea-unui-protocol-de-colaborare-intre-agentia-pentru-romi-si-primaria-milano-14625159
14625159
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.