Grindeanu: Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanţa

Autor: Andreea Tobias Postat la 19 aprilie 2024 24 afişări

Sorin Grindeanu a spus la Abu Dhabi, la întâlnirea cu conducerea companiei Dubai Ports, că autorităţile îşi doresc extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanţa.

Grindeanu: Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanţa

„Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanţa! Acesta este mesajul pe care l-am avut astăzi în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports)”, a scris ministrul pe Facebook.

Proiectul comun, cu o valoare de peste 82 de milioane de euro, dezvoltat deja cu Administraţia Portului Constanţa, a căpătat contur, iar pe 15 mai, va fi inaugurat noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off).

„2023 a fost anul recordurilor absolute în ceea ce priveşte traficul de mărfuri în Portul Constanţa, iar tendinţa de creştere se menţine şi în anii următori. De aceea, suntem interesaţi de atragerea de finanţări pentru creşterea capacităţii portuare pentru reducerea timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizarea fluxului de nave în bazinele portului, extinderea capacităţilor de stocare şi a reţelelor rutiere şi feroviare din cadrul Portului”, adaugă ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grindeanu,
portul constanţa,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.