Google a început să cripteze, în mod automat, toate căutările din China

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 martie 2014 68 afişări

Ca reacţie la scandalurile din ultimul timp referitoare la cenzura din China, Google a decis criptarea automată pentru toate căutările efectuate de pe teritoriul acestui stat.

Google a început să cripteze, în mod automat, toate căutările din China

Criptarea este o facilitate opţională pentru multe alte ţări încă din 2010 şi are scopul de a îngreuna cenzura impusă de autorităţi, acestea trebuind să decripteze milioane de căutări în fiecare minut, relatează telegraph.co.uk. Astfel, termeni precum "Piaţa Tiananmen" nu vor mai fi detectaţi de filtrele guvernamentale. Există însă posibilitatea ca guvernul chinez să decidă pur şi simplu blocarea activităţii motorului de căutare.

Eric Schmidt, preşedinte executiv Google, a declarat că cenzura ar putea fi eliminată în zece ani. "Mai întâi încearcă să te blocheze. Ulterior, se infiltrează. Dar, în cele din urmă, tu vei câştiga, pentru că puterea se modifică în mod constant", a spus Schmidt.

Google, aflat în competiţie directă pe piaţa din China cu motorul de căutare local Baidu, a intrat în conflict cu autorităţile chineze în 2010. Zilnic, aproape 2% din căutările online din China sunt efectuate pe Google.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cautari,
google,
china,
cenzura,
autoritati,
declaratii,
chinezi
/actualitate/google-a-inceput-sa-cripteze-in-mod-automat-toate-cautarile-din-china-12286544
12286544
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.