Germania iese la atac: Euro ar mai putea avea de trăit doar cinci ani. Europa este mult mai importantă

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 26 aprilie 2013 25 afişări

Moneda euro are „şanse minime de supravieţuire“ şi ar mai putea rezista doar încă cinci ani, a avertizat Kai Konard, preşedintele unui institut german de cercetare financiară care consiliază guvernul de la Berlin.

Germania iese la atac: Euro ar mai putea avea de trăit doar cinci ani. Europa este mult mai importantă

„Europa este importantă pen­tru mine, nu euro. I-aş da monedei doar puţine şan­se de supravieţuire“, a spus Konard într-un inter­viu acordat publicaţiei Welt am Sonntag, adău­gând că cinci ani este „un termen rea­list“ pentru durata de viaţă a monedei uni­ce. Konard este preşedintele Max Planck Institute for Tax Law and Public Finance.

Aparent, ideea economistului contras­tează cu punctul de vedere oficial al guver­nu­lui de la Berlin că uniunea mo­netară tre­buie să reziste pentru ca Europa să rămână unită, scrie The Telegraph.

Merkel insistă că vrea să protejeze euro şi să menţină zona euro în forma actuală. Într-un discurs ţinut în urmă cu doi ani în faţa parlamentarilor germani, ea a declarat că „nimeni nu ar trebui să ia ca pe ceva bătut în cuie încă 50 de ani de pace şi pro­spe­ritate în Europa. Dacă eu­ro cade, cade şi Europa“. S-ar putea ca Konard să re­ac­tua­lizeze toc­mai acest mesaj, pe care unii analişti l-au in­terpretat ca pe un aver­tisment că pră­bu­şirea zo­nei euro poate fi urmată de război.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
europa,
berlin,
moneda euro,
Kai Konard
/actualitate/germania-iese-la-atac-euro-ar-mai-putea-avea-de-trait-doar-cinci-ani-europa-este-mult-mai-importanta-10802716
10802716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.