Franks: Romania este intr-o situatie mai buna decat multe dintre tarile UE

Postat la 01 august 2011 47 afişări

Seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, a declarat ca la inceputul anului 2009 Romania avea una dintre cele mai proaste situatii din punctul de vedere al riscurilor dintre tarile europene, insa acum aceasta e mai buna decat in multe tari UE.

"Exista o dorinta autentica si un angajament autentic al Romaniei sa devina una dintre cele mai bine conduse economii in Europa fata de situatia anterioara, care nu era asa buna", a spus Franks, la intrevederea cu presedintele Traian Basescu, la care au participat reprezentantii FMI, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale.

Reprezentantul Bancii Mondiale, Istvan Szekely, a aratat ca exista dovezi ca Romania are o economie bine condusa in comparatie cu alte tari, ceea ce este un semnal bun. "Dar este si obligatia dumneavoastra sa ramana in continuare asa, pentru ca noul acord este unul de precautie, asa ca trebuie sa va finantati de pe piata. Acum judecata dumneavoastra este cea mai importanta si acesta este un lucru bun", a declarat Szekely.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMI,
economie,
recesiune,
criza,
risc,
relansare,
Franks
/actualitate/franks-romania-este-intr-o-situatie-mai-buna-decat-multe-dintre-tarile-ue-8551523
8551523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.