Fitch: Spania este în pericol de a fi retrogradată, din cauza încetinirii economiei

Postat la 15 septembrie 2011 5 afişări

Ratingul Spaniei este pus în pericol de încetinirea creşterii economice şi de eşecul autorităţilor regionale de a respecta ţintele de reducere a deficitelor, a declarat directorul Fitch Ratings Douglas Renwick, citat de Bloomberg.

"Evoluţia deficitului autorităţilor regionale creşte presiunea asupra autorităţilor centrale pentru a face reducerile necesare", a spus Renwick într-un interviu telefonic. Fitch atribuie Spaniei rating "AA+" cu perspectivă "negativă", iar evoluţia mai slabă a economiei, eşecul de a respecta ţintele de deficit, sau utilizarea mai amplă decât se anticipa a fondurilor publice pentru salvarea de bănci ar putea fi "elemente cheie" pentru o decizie asupra ratingului. Agenţia a retrogradat, miercuri, cinci regiuni spaniole, inclusiv Catalonia şi Andaluzia, invocând majorarea datoriei şi perspectivele economice slabe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
fitch,
spania,
retrogradare,
rating
/actualitate/fitch-spania-este-in-pericol-de-a-fi-retrogradata-din-cauza-incetinirii-economiei-8751192
8751192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.