Financial Times: UE înăspreşte condiţiile de aderare ca urmare a nerespectării statului de drept în România

Postat la 11 octombrie 2012 8 afişări

Uniunea Europeană va înăspri procesul de aderare pentru statele candidate în urma recentelor încălcări ale statului de drept din noile state membre precum România care au subminat principiile democratice de bază ale uniunii, relatează Financial Times în ediţia electronică.

Comisia Europeană a adăugat de asemenea noi măsuri de control şi standarde pentru a monitoriza progresele candidaţilor, asumându-şi puterea de a opri procedurile de aderare dacă există dovezi că un stat candidat nu îndeplineşte reformele necesare. Stefan Fule, comisarul UE pentru extindere, a recunoscut că Bruxelles-ul învaţă din greşelile făcute în cadrul procesului de aderare pentru Ungaria şi România. "Lecţiile învăţate din aderările anterioare subliniază importanţa unei atenţii sporite asupra acestor domenii şi îmbunătăţirea calităţii procesului", arată un raport al comisiei ce analizează politica de extindere a UE.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
ft,
aderare,
stat de drept
/actualitate/financial-times-ue-inaspreste-conditiile-de-aderare-ca-urmare-a-nerespectarii-statului-de-drept-in-romania-10193935
10193935
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.