Evghenia Timoşenko: La Bucureşti am găsit persoane calde, am simţit atmosfera de libertate

Postat la 18 octombrie 2012 32 afişări

Fiica fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, Evghenia Timoşenko, a vorbit, într-un interviu acordat MEDIAFAX, despre presiunea psihologică cu care se confruntă zilnic mama ei în închisoarea din Harkov, în estul Ucrainei, şi despre "atmosfera de libertate" pe care a resimţit-o la Bucureşti.

Prezentăm integral interviul acordat miercuri Agenţiei MEDIAFAX de către Evghenia Timoşenko:

Reporter: A trecut un an de când mama dumneavoastră se află în închisoare. Când aţi văzut-o ultima dată şi care era starea ei de spirit?

Evghenia Timoşenko: Mama mea este în închisoare de 14 luni si din nefericire aceasta este o perioadă mai lungă decât ne aşteptam. Noi luptăm în fiecare zi pentru eliberarea ei, la fel ca multe ţări care o sprijină, iar ea simte acest lucru din închisoare. Am văzut-o ieri (n.r. - marţi), când am primit, de asemenea, mult sprijin din partea Uniunii Europene. Ambasadorii UE şi Ucrainei au declarat că orice viitor acord cu UE va depinde de rezolvarea crizei politice şi a urmăririlor motivate politic. Am primit veşti şi de la Curtea Europeană (pentru Drepturile Omului, CEDO), care reprezintă principala noastră speranţă pentru eliberarea ei, iar în acest context, evident, starea ei de spirit este mult mai bună. Ea este mult mai îngrijorată în legătură cu alegerile, deoarece ele reprezintă o cotitură istorică pentru Ucraina şi pot fi câştigate de o opoziţie unită, iar ea se luptă foarte mult, zilnic, pentru aceasta.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Evghenia Timoşenko,
ucraina,
libertate
/actualitate/evghenia-timosenko-la-bucuresti-am-gasit-persoane-calde-am-simtit-atmosfera-de-libertate-10241334
10241334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.